Fierastrau circular lemn

Informatii utile

Fierastrau circular lemn 

Fierastrau circular lemn

Ferastraiele circulare sunt masini-unelte utilizate in prelucrarea lemnului, avand multiple functionalitati in debitarea lemnului, prelucrarea facandu-se cu ajutorul uneia sau a mai multor panze circulare. Exploatarea şi folosirea eficientă a ferăstraielor circulare concomitent cu menţinerea stării tehnice a acestora între două reparaţii capitale depinde în mod hotărâtor de condiţiile tehnice şi tehnologice în care funcţionează şi sunt folosite. Una din condiţii, foarte importantă, de altfel, o constituie regimul de lucru, atât ca structură şi componentă dar şi criteriul care a stat la baza alegerii acestuia. Ferăstraiele circulare utilizate in prelucrarea pieselor din lemn au o largă utilizare în industria lemnului, indiferent de domeniul şi profilul tehnologic. Cele mai reprezentative operaţii tehnologice sunt: tivire sau spintecare simplă sau dublă, spintecare multiplă, spintecare simplă dreaptă, înclinată, vertical sau longitudinal. În vederea realizării operaţiilor tehnologice menţionate, va prezentam gama modelelor constructive şi funcţionale: ferastraie circulare pentru debitarea bustenilor - sunt utilizate pentru obtinerea pieselor de cherestea; ferastraie circulare de tivit - sunt utilizate pentru tivirea sau spintecarea pieselor de cherestea; ferastraie circulare de formatizat - utilizate la prelucrarea panourilor semifabricate. Obţinerea eficienţei maxime este posibilă dacă lucrul cu maşinile-unelte se efectuează în anumite condiţii tehnice, cunoaşterea tuturor caracteristicilor tehnice şi de exploatare a ferăstraielor circulare, astfel încât regimul de prelucrare ales să fie cel optim. Calitatea unei prelucrări este determinată în mod hotărâtor de conţinutul regimului de prelucrare (cu sublinierea vitezei de tăiere, a vitezei de avans, a înălţimii de tăiere şi a stării tehnice a pânzei circulare la un moment dat). In functie de miscarea de avans ferastraiele se clasifica in: fierastraie circulare cu avans manual si fierastraie circulare cu avans automat. Ferastraiele circulare cu avans manual sunt folosite indeosebi in atelierele si intreprinderile cu productie redusa, pe cand ferastraiele circulare cu avans automat sunt folosite in general in fabricile cu productie in serie, unde productivitatea este ridicata.

Reguli de siguranta in utilizarea ferastraielor circulare:

– debitarea lemnului se va face intr-un spatiu larg, bine iluminat, fara obiecte care sa impiedice operarea eficienta si corespunzatoare;

- mediu de lucru sa nu aiba in preajma substante inflamabile;

- actionarea ferastraielor circulare se face cu atentie, pentru evitarea accidentelor de munca;

- prizele utilizate la alimentarea utilajelor nu vor suferi nicio modificare, pentru a evita electrocutarea;

- este interzisa depozitarea masinii-unelte intr-un mediu cu umezeala;

- se recomanda operarea cu un echipament de protectie: masca de protectie, incaltaminte adecvata, casca de protectie;

- se vor utiliza panze corespunzatoare ca forma si dimensiune, pentru a evita defectarea echipamentului;

- panzele se recomanda sa fie in perfecta stare, sa nu fie tocite sau deteriorate;

- nu se va utiliza ferastraul pe lemnul umed, pentru a nu risca alunecarea utilajului sau electrocutarea operatorului.

Categoria ferastraielor circulare cuprinde: ferastraie circulare manuale, ferastraie pentru decupat (traforaj), ferastraie pendulare, ferastraie circulare cu masa, ferastraie circulare de formatizat, ferastraie circulare pentru santiere, ferastraie circulare universale.

holz-maschinen.ro va pune la dispozitie o gama diversificata de ferastraie circulare, menite sa corespunda necesitatilor dumneavoastra.

Un fierastrau circular este o masina-unealta uzual intalnita in atelierele de prelucrare a lemnului.

Modelele de fierastrau circular au utilizari diverse si multiple fiind utilizate pentru debitarea lemnului in orice plan si in orice directie raportat la directia fibrelor lemnoase, cu ajutorul uneia sau mai multor panze circulare.
Modelele de fierastrau circular pentru lemn pot fi clasificate dupa numeroase criterii.
In functie de operatia tehnologica pe care o realizeaza, ele pot fi:
• Fierastrau circular pentru debitat bustenii – acest model este utilizat pentru debitarea bustenilor si obtinerea pieselor de cherestea;
• Fierastrau circular de tivit (sau fierastrau circular de spintecat) – acest model este utilizat pentru tivirea si spintecarea pieselor de cherestea;
• Fierastrau circular de formatizat – acest model este utilizat pentru prelucrarea panourilor semifabricate (PAL, PFL, MDF, OSB etc.) pentru a le oferi acestora dimensiunile finale;
In functie de directia de taiere raportat la directia fibrelor lemnoase, modelele de fierastraie circulare pot fi: fierastraie circulare pentru taieri longitudinale si fierastraie circulare pentru taieri transversale.
Raportat la modul de realizare a miscarii de avans, modelele de fierastraie circulare se clasifica in: fierastrau circular cu avans manual si fierastrau circular cu avans automat.
Modelele de fierastraie circulare cu avans manual sunt utilizate preponderent in micile ateliere de tamplarie, precum si in intreprinderile cu activitate de prelucrare a lemnului fiind echipamentele de baza in fabricile cu volum de productie redus sau cu productie de piese unicate si mici serii.
Modelele de fierastraie cu avans automat (avans mecanic) realizeaza avansul piesei de prelucrat cu ajutorul unor mecanisme cu role, senile, lanturi etc. si sunt ideale pentru fabricile cu activitate de productie in serie avand o productivitate ridicata.
Indiferent de modelul de fierastrau circular pe care intentionati sa-l utilizati, in exploatarea acestuia trebuie tinut cont de cateva aspecte.
In primul rand, conexiunea unui fierastrau circular la reteaua electrica trebuie sa asigure existenta unei sigurante de protectie a echipamentului.
De obicei, temperatura aerului din mediul ambient unui fierastrau circular trebuie sa fie intre 5oC si +40oC.
Umiditatea realtiva a mediului in care se utilizeaza un fierastrau circular nu trebuie sa depaseasca, de regula, 50% la o temperatura de maxim 40oC, umiditate relativa mai mare fiind permisa la temperaturi mai mici.
In general, orice model de fierastrau circular are o greutate ridicata si o amprenta la sol relativ redusa.
Din aceasta cauza, modelele de fierastraie circulare trebuie sa fie pozitionate pe podele robuste (care sa sustina si sarcina piesei de prelucrat) si, daca este posibil, sa fie fixate de acestea cu bolturi.
Spatiul necesar minim manipularii unui fierastrau circular este reprezentat de spatiul delimitat de celelalte masinii sau obstacole in care fierastraul poate fi operat fara vreo limitare in conditii de siguranta.
Atunci cand se estimeaza spatiul de lucru necesar unui fierastrau circular trebuie avut in vedere tipul fierastraului, spatiul necesar depozitarii materialului ce urmeaza a fi debitat, precum si spatiul necesar materialului debitat.
In ceea ce priveste iluminarea in zona de exploatare a unui fierastrau circular, aceasta ar trebuie sa fie suficient de puternica pentru a nu aparea umbre si a preveni oboseala ochiului.
Fara utilizarea unui fierastrau circular multe dintre operatiunile de debitare a lemnului nu pot fi efectuate, motiv pentru care industria constructoare a acestor masini-unelte va continua sa se dezvolte prin imbunatatirea modelelor clasice.
In categoria ferastraie circulare pentru lemn puteti gasi ferastraie circulare de mana (debitator lemn, masina debitare lemn), ferastraie pentru decupare (ferastraie traforaj, fierastraie traforaj, ferastrau traforaj, fierastrau traforaj, fierastrau circular de banc), ferastraie circulare pendulare (ferastraie pendulare, circular de masa, fierastraie pendulare, circular pendula, circular, fierastrau circular, ferastraie circulare, fierastraie circulare, circular masa, circular lemn), ferastraie cu masa fixa (circular profesional, fierastraie cu masa, ferastrau cu masa fixa, fierastraie cu masa fixa), ferastraie circulare de formatizat (circulare cu masa, fierastraie circulare de formatizat, ferastrau circular stationar, circular formatizat pal, fierastraie de formatizat cu masa mobila, fierastrau circular cu masa mobila, fierastrau circular de formatizat, ferastraie circulare pentru pal, circular incizor, fierastraie circulare pentru pal, circular debitare pal, ferastrau cu incizor, fierastrau cu masa mobila), feratsraie circulare pentru santiere (fierastrae de santier, ferastrau circular de santier, fierastrau circular de santier, ferastraie circulare de santier, fierastraie circulare de santier, circular de santier, ferastrau de santier, fierastrau de santier, debitat lemn, debitator) si ferastraie circulare universal (fierastrau circular universal, feratsrau circular universal, fierastraie circulare universal, fierastrau circular pentru lemn, circular taiat lemne, masina debitat lemn, circulare lemn, circular de taiat lemne). Gama de ferastraie pentru lemn pe care o gasiti in aceasta categorie include modele cu utilizare de la casnica, pana la modele industrial.

Holz Maschinen Romania (distribuitor masini unelte Romania) va ofera o gama variata de fierastraie circulare pentru a putea raspunde necesitatilor dumneavoastra de prelucrare.

Pentru alegerea corecta a ferastraului circular de care aveti nevoie, contactati echipa noastra de specialisti.