Freza lemn | Masina de frezat

Informatii utile

Freza lemn | Masina de frezat 

Freza lemn | Masina de frezat

Indiferent dacă este vorba despre frezarea profilelor în lemn masiv sau materiale tip plăci, rotunjirea muchiilor sau frezarea coplanară a furnirului sau a materialeor stratificate masinile-unelte de tip freza Bernardo garanteaza cele mai bune rezultate. In categoria frezelor pentru prelucrarea lemnului intalnim: masini pentru frezat cu role (freza lemn, masini de frezat cu ax vertical, masina de frezat, masini de frezat, freza pentru lemn, freza, freze pentru lemn, freze lemn, freze de atelier, masini de frezat cu masa mobila, freza electrica lemn, freze lemn pret, freze cu masa pe role), masini pentru frezat cu masa de formatizat (masini de frezat cu ax vertical, masina frezat lemn, masina de frezat, masini de frezat, freza pentru lemn, freza, freze pentru lemn, freze de atelier, masini de frezat cu masa mobila, masina frezat, masini de frezat cu masa de formatizat, freze cu masa), masini de frezat cu masa (masini de frezat cu ax vertical, masina de frezat, masini de frezat, freza pentru lemn, freza, freze pentru lemn, freza tamplarie, freze de atelier, masini de frezat cu masa, freze cu masa, masina de frezat lemn), masini pentru frezat cu ax inclinabil (masini de frezat cu ax vertical, masina de frezat, masini de frezat, masina de frezat cu ax vertical, freza pt lemn, freza pentru lemn, freza, freze pentru lemn, freze de atelier, masini de frezat cu ax inclinabil, freze cu masa, freze cu ax inclinabil, freze pt lemn, freza cu masa, freza cu ax inclinabil).
Masinile de frezat electrice manuale sunt ideale pentru realizarea canalelor, frezarea marginilor si realizarea imbinarilor, insa nu se utilizeaza la frezarea complexa, pe cand masinile de frezat cu ax vertical sunt unelte de mari dimensiuni, fiind utilizate intensiv pentru frezarea complexa.
Pe piata de profil, producatorii incearca sa combine avantajele prezentate de aceste tipuri de masini de frezat lemn, astfel incat se pot gasi modele care sa fie dotate cu masa de formatizat si ax inclinabil sau masa si ax inclinabil. Frezele cu ax vertical au costuri mai ridicate fata de masinile de frezat electrice manuale.
In atelierele mici sunt ideale masinile de frezat electrice de mana, fiind utilizate cu precadere de amatori. In general acestea sunt dotate cu o masa pentru frezat, care ajuta la sustinerea pieselor de prelucrat. Se utilizeaza de obicei mese de frezat cu o suprafata vasta si rezistente. Standul este necesar sa fie sigur si solid pentru ca masa sa nu se miste sau sa vibreze in momentul prelucrarii.
Atunci cand utilizati masa de frezat cu ghidaj paralel operatiunea se executa cu usurinta pe lungimea obiectului de prelucrat, iar paralela ajustabila la unghi va simplifica procedeul de frezare la unghiuri.
Masinile de frezat cu ax vertical sunt dotate cu motoare trifazate care sunt mai eficiente cu puteri de 1500 - 3000 W, consuma mai putina energie electrice si au dimensiuni mari. Viteza frezelor cu ax vertical pentru lemn se adapteaza in functie de necesitatile de prelucrare (diametrul capatanii, materialul de frezat).
Masinile de frezat cu ax vertical sunt dotate cu sistem de ghidaj paralel si mitre reglabile la unghi si cu sistem de racordare la instalatiile de aspirare.
Operatiunea de frezare este mai eficienta atunci cand se utilizeaza frezele cu ax vertical, decat atunci cand se opereaza cu frezele electrice de mana.
Frezele de lemn se caracterizeaza prin turatia axului - care influenteaza precizia cu care se realizeaza frezarea pieselor de prelucrat. Cele mai multe modele au mai multe trepte de turatie, frezele la preturi reduse au minim doua trepte de turatie.
Comercializam freze pentru prelucrarea lemnului fabricate de firme renumite, oferind clientilor nostri calitate la un pret corect.

Freza lemn, asa cum este aceasta denumita de catre mestesugari, indiferent ca discutam de masini de frezat cu ax vertical, fie de freze electrice de mana, este utilizata pentru a prelucra diferite piese din lemn, oferindu-i forma dorita.

O masina de frezat electrica de mana este utilizata de catre mestesugari deoarece reprezinta o freza lemn puternica, versatila, ideala pentru realizarea de canale, frezarea marginilor sau realizarii imbinarilor, dar sunt relativ rudimentare si nu permit realizarea de frezari complexe.
O masina de frezat cu ax vertical este o freza lemn de dimensiuni mari, destinata exploatarii intensive si care poate fi utilizata pentru frezari complexe si operatiuni dificile de frezare.
Costul unei freze cu ax vertical este relativ ridicat fata de al unei masini de frezat electrice de mana, fiind comparabil cu pretul unui abric sau circular cu masa.
In ultimii ani, masinile de frezat electrice de mana au devenit tot mai sofisticate, in vreme ce o freza lemn cu ax vertical este tot mai ieftina, fiind astfel mai dificil de optat pentru una dintre ele.
Modelele de masini de frezat electrice de mana sunt ideale pentru amatorii in prelucrarea lemnului datorita dimensiunilor lor reduse.
Acestea pot fi prevazute cu mese pentru frezat care datorita rigiditatii lor asigura sprijinirea piesei de prelucrat.
Masa de frezat ofera o suprafata mare deci trebuie sa fie rezistenta la deflectie sub sarcina.
Daca aceasta se curbeaza atunci piesa de lucru va fi prelucrata ineficient obtinandu-se o suprafata aspra.
Standul trebuie sa fie ferm si robust pentru a nu permite ca masa sa se deplaseze sau sa vibreze in timpul prelucrarii.
Atunci cand se achizitioneaza o masa pentru o freza lemn electrica de mana trebuie sa se aiba in vedere sistemul de ghidare al piesei de prelucrat pe masa.
Masinile de frezat electrice de mana utilizate, de obicei, sunt modele cu mandrina de fixare de pana la 12,7 mm si puteri ale motoarelor de 1500 W sau chiar mai mult.
Acestea trebuie sa aiba viteza variabila pentru a nu fi o problema frezarea cu scule cu diametru mare.
De obicei, mesele de frezat permit fixarea de diametre mai mari decat cele sigure pentru a facilita schimbarea usoara a sculei.
Utilizarea unei mese de frezat cu ghidaj paralel permite frezarea cu usurinta pe lungimea piesei de prelucrat, in vreme ce o paralela reglabila la unghi va facilita frezarea la unghiuri.
In ultima vreme se observa o diversificare a masinilor de frezat electrice de mana, in vreme ce o freza de lemn cu ax vertical este tot mai ieftina, fiind astfel mai dificil de optat pentru una dintre ele.
Modelele de masini de frezat cu ax vertical asigura o capacitate ridicata in ceea ce priveste dimensiunile piesei de prelucrat si puterea de taiere, precum si o putere mult mai mare.
Spre deosebire de o freza lemn electrica de mana, o masina de frezat cu ax vertical are o constructie complexa si este prevazuta cu numeroase ghidaje permitand frezari dificile.
Masinile de frezat cu ax vertical de dimensiuni mari sunt prevazute cu motoare trifazate care sunt mai eficiente, se racesc mai bine si consuma mai putina energie electrica.
Modelele de masini de frezat lemn cu ax vertical cu alimentare la 230 V au, de regula, motoare cu puteri cuprinse intre 1500 – 3000 W.
Viteza unei freze lemn cu ax vertical trebuie sa fie variabila pentur a putea fi adaptata la necesitatile de prelucrare (diametrul capatanii, materialul de frezat etc.).
Schimbarea vitezei de rotatie a axului se efectueaza, de regula, prin schimbarea curelei de transmisie pe alte fulii.
Vitezele de rotatie variaza, de obicei, intre 1800 rpm si 8000 rpm.
Diametrul standard al axului de fixare pentru o freza lemn este de 30 mm, iar majoritatea capatanilor de frezare sunt prevazute cu acest diametru.
Modelele de masini de frezat cu ax vertical sunt prevazute cu sisteme de ghidaje paralele si mitre reglabile la unghi, precum si cu sisteme de racordare la instalatiile de exhaustoare.
Freza lemn – alegerea masinii potrivite
Modelele de masinid e frezat cu ax vertical asigura o frezare mai buna si mai lina decat varinatele electrice de mana.
Desi viteza de rotatie a axului unei freze lemn cu ax vertical este mai mica decat in cazul unei freze electrice de mana, diametrul mai mare al sculei taietoare genereaza o viteza periferica de taiere ridicata in cazul frezelor cu ax vertical.
Acestea pot freza mult mai adanc decat ar putea sa ajunga vreoadata o freza deget utilizata pe o masina de frezat electrica de mana.
O freza lemn cu ax vertical poate prelua un profil mai lat la o singura trecere, fara a fi necesara trecerea multipla cu freza.
Desi pe piata de profil oferta de modelele de freze deget este intr-o continua dezvoltare, gama capetelor taietoare (capatani de freza) pentru masinile de frezat cu ax vertical este extrem de vasta si permite realizarea a numeroase profile.
Cu toate acestea, diametrul redus al frezei deget ce poate fi utilizat pe o masina de frezat electrica de mana va permite frezarea pe curbe unde o capatana de freza nu are acces.
Unele aplicatii, precum cele de realizarea a unor imbinari pot fi realizate mai precis cu ajutorul unei freze deget.
Pe piata de profil au inceput sa apara modele de freza lemn cu ax vertical ce permit fixarea, cu ajutorul unui ax special, a frezelor deget.
Acestea pot fi uitlizate cu succes pentru efectuarea diferitelor aplicatii de frezare dar au o viteza de rotatie prea mica comparativ cu modelele de freze electrice de mana.
Putem concluziona deci ca spatiul disponibil si bugetul alocat sunt primele aspecte ce trebuie luate in calcul in alegerea unui model de freza lemn.
Nu trebuie omis faptul ca pentru realizarea de sarcini de prelucrare dificile si obtinerea de rezultate optime este de preferat o freza lemn cu ax vertical dar, pentru aplicatii la scara redusa, o freza lemn electrica de mana utilizata cu o masa de frezat de calitate poate fi o investitie mai buna decat o masina de frezat cu ax vertical de dimensiuni reduse.,

In categoria denumita masini pentru frezat, va propunem numeroase modele de freze pentru lemn: masini pentru frezat cu masa pe role (freza lemn, masini de frezat cu ax vertical, masina de frezat, masini de frezat, freza pentru lemn, freza, freze pentru lemn, freze lemn, freze de atelier, masini de frezat cu masa mobila, freza electrica lemn, freze lemn pret, freze cu masa pe role), masini pentru frezat cu masa de formatizat (masini de frezat cu ax vertical, masina frezat lemn, masina de frezat, masini de frezat, freza pentru lemn, freza, freze pentru lemn, freze de atelier, masini de frezat cu masa mobila, masina frezat, masini de frezat cu masa de formatizat, freze cu masa), masini pentru frezat cu ax inclinabil (masini de frezat cu ax vertical, masina de frezat, masini de frezat, masina de frezat cu ax vertical, freza pt lemn, freza pentru lemn, freza, freze pentru lemn, freze de atelier, masini de frezat cu ax inclinabil, freze cu masa, freze cu ax inclinabil, freze pt lemn, freza cu masa, freza cu ax inclinabil), masini pentru frezat cu masa (masini de frezat cu ax vertical, masina de frezat, masini de frezat, freza pentru lemn, freza, freze pentru lemn, freza tamplarie, freze de atelier, masini de frezat cu masa, freze cu masa, masina de frezat lemn).

Gama de utilaje pe care o propunem acopera de la freze lemn pentru utilizatorii amatori, pana la modele de freze profesionale.

Orice atelier de prelucrare al lemnului trebuie sa aiba in dotare o masina de frezat, fie portabila sau stationara. Scopul acestora este de a obtine diferite modele de profile ( uluc reglabil, indreptarea si rotunjirea cantului, indreptarea si tesirea cantului, frezarea lambei si a ulucului la placile de parchet si lambriu) cu diferite accesorii de freza (freza deget, freze cu cutite amovibile, freza pentru imbinare in dinti, freza multiprofile).

Masinile de Frezat lemn sunt echipate cu motoare monofazice 230v sau trifazice 380v, cu ax inclinabil oferind montajul unui dispozitiv de avans cu un maxim de siguranta si o suprafata de lucru curate. Anumite freze de lemn permit folosirea frezelor deget cu ajutorul unui ax interschimbabil. Pentru eliminarea aschiilor rezultate in urma frezarii se folosesc exhaustoare sau aspiratoare de rumegus. Fiind utilaje grele pot fi deplasate cu ajutorul unor carucioare de transport.

Masinile de frezat lemn comercilizate de magazinul nostru multumesc atat utilizatorul hobby cat si cel professional.