MUT | Masina combinata

Informatii utile

MUT | Masina combinata 

MUT | Masina combinata

Masinile combinate sunt o solutie convenabila datorita pretului accesibil, comparativ cu versiunea in care s-ar achizitiona toate echipamentele separat. In cazul in care se lucreaza intens, cu mai multi operatori aceste utilaje nu pot fi utilizate pe rand pentru cate o operatiune - acesta fiind inconvenientul lor. Masinile combinate pentru prelucrarea lemnului se clasifica in: masini combinate circular cu freza, masini combinate circular de formatizat cu freza si masini combinate universale. Gama masinilor combinate circular si freza sunt masini pentru prelucrarea lemnului prevazute cu unitate de taiere (circular) si unitate de frezare (freza) pentru lemn.
Masinile combinate circular de formatizat si freza sunt utilaje pentru lemn prevazute cu unitate de formatizare (masa de formatizat si unitate de taiere cu incizor).
Masinile combinate universale sunt prevazute cu unitate de rindeluire (abric), unitate de degrosare (grosime lemn), circular (unele sunt prevazute si cu masa de formatizat si cu unitate incizoare), freza lemn, unitate de mortezare (in cazul unor masini combinate aceasta dotare este optionala).
Folosirea unor masini combinate pentru prelucrarea lemnului au atat avantaje, cat si inconveniente, putand fi utilizate la  operatiuni, cu o productivitate buna, un volum de prelucrat considerabil, un cost acceptabil si spatiu de depozitare redus.
Cel mai mare avantaj pe care il prezinta aceste masini combinate il reprezinta spatiul redus pe care il ocupa in atelier, in comparatie cu alte echipamente specializate pe anumite operatiuni ca si intreg.
Masinile combinate sunt acceptabile ca si pret,raportat la costul total necesar cumpararii de utilaje individuale pentru fiecare operatiune de prelucrare.
In randul dezavantajelor amintim de faptul ca masinile combinate nu pot indeplini simultan mai multe functii.
Cele mai multe dintre aceste modele de echipamente sunt dotate cu motoare individuale pentru fiecare operatiune, acestea nepermitand accesarea mai multor functii simultan.
O masina combinata prezinta ca si dezavantaj si apartia unor timpi neproductivi intre operatiuni diferite.
Daca este sa luam in calcul avantajele si dezavantajele pe care le prezinta, o masina combinata pentru prelucrarea lemnului este recomandata pentru micile ateliere de tamplarie cu un numar redus de operatori, acestea neputand face fata unei linii de productie.
Comercializam masini combinate pentru prelucrarea lemnului fabricate de firme renumite, oferind clientilor nostri calitate la un pret corect.

In industria de prelucrare secundara a lemnului din tara noastra, se observa in ultimii ani o dezvoltare de amploare a atelierelor de mici dimensiuni.

Deoarece, de obicei, acestea sunt limitate de posibilitatile financiare si de spatiu, o solutie ideala in ceea

Gama de masini combinate pentru prelucrarea lemnului se imparte in: masini combinate circular cu freza (masina combinata circulare cu freza), masini combinate circular de formatizat cu freza (freza circular, circular cu freza) si masini combinate universale (mut pentru lemn, masina combinata universala, mut tamplarie, abric cu grosime si freza).

Modelele de masini combinate circular si freza sunt masini tamplarie dotate cu unitate de taiere (circular) si unitate de frezare (freza) pentru lemn.

Modelele de masini combinate circular de formatizat si freza sunt utilaje de tamplarie lemn dotate cu unitate de formatizare (masa de formatizat si unitate de taiere cu incizor).

Modelele de masini combinate universale sunt masini combinate lemn (masini universale de tamplarie) dotate cu unitate de rindeluire (abric), unitate de degrosare (grosime lemn), circular (unele modele sunt dotate si cu masa de formatizat si cu unitate incizoare), freza lemn, unitate de mortezare (in cazul unor masini combinate tamplarie aceasta este optionala).

Utilizarea unor masini de timplarie lemn combinate prezinta atat avantaje, cat si numeroase dezavantaje, raportat la numarul de operatiuni, productivitate, volumul de prelucrat, buget si spatiul ocupat.

Principalul avantaj pe care il prezinta o masina combinata il reprezinta faptul ca aceasta ocupa un spatiu redus in atelier comparativ cu utilajele individuale specializate pe anumite operatiuni ca si ansamblu.

Totodata o masina combinata de tamplarie este mult mai ieftina ca si pret de achizitie raportat la costul total achizitionarii de echipamente specializate pentru fiecare operatie de prelucrare.

Ca si dezavantaje, principala sursa de nemultumire pe care o genereaza o masina combinata lemn il reprezinta imposibilitatea acesteia de a utiliza mai multe functii simultan.

Desi majoritatea modelelor muturi pentru lemn sunt echipate cu motoare independente pentru fiecare operatie, acestea nu permit pornirea mai multor functii in acelasi timp.

Acest lucru reprezinta un dezavantaj, in general, pentru atelierele care doresc sa utilizeze o masina universala tamplarie pe o linie de productie, dar nu si pentru micile ateliere cu personal redus ca si numar.

In plus, o masina universala de tamplarie prezinta dezavantajul aparitie unor timpi neproductivi necesari pentru conversia acesteia intre operatii.

Analizand avantajele si dezavantajele pe care le prezinta, o masina combinata tamplarie este ideala pentru a fi utilizata in micile ateliere de tamplarie cu personal redus ca si numar si in care nu se doreste realizarea unei linii de productie.

Gama de masini combinate pe care v-o prezentam si care include circulare cu abric, circular cu masa si abric (abric cu circular, abricht cu circular, circular cu abricht), circular cu abric si freza se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din micile ateliere de prelucrare a lemnului.

Holz Maschinen Romania (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect o masina de tamplarie combinata potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Masinile combinate de prelucrare a lemnului sunt impartite in 2 categorii:

- masina combinata circular si freaza, circular care vine dotat masa mobila sau masa de formatizat, cu sau fara panza incizoare, iar freza poate fi doatata cu sau fara ax inclinabil.

-masina combinata pentru lemn, cunoscuta sub denumirea de mut, combina 5 operatii, respectiv ferastrau circular (fierastrau circular) cu sau fara incizor, freza ( frezare ) cu sau fara ax inclinabil, abric(rindeluire), grosime (degrosare) si gaurire ( mortezare ).

Aceasta gama de masini universale combinate ofera un pret favorabil intr-un spatiu restrans fata de pretul utilajelor individuale.

Ele vin echipate cu doua sau trei motoare puternice care asigura rezultate optime de lucru, chiar si la folosire indelungata.

Blocul taietor este cu 3 sau 4 cutite pe rulmenti de precizie, ax frezor echilibrat dinamic pentru o functionare precisa, masa culisabila stabila, cu role, ideala pentru prelucrarea placilor mari si grele, dispozitiv de mortezat, etc.

Se recomanda folosirea masinilor universale de lemn (mut) impreuna cu gama de exhaustoare de rumegus sau talas mobile sau fixe (aspiratoare de rumegus) ebernardo .

Pentru functionarea corespunzatoare a masinii, este necesar echipamentul de exhaustare cu capacitate minima de exhaustare de 570 metri cubi/ora si viteza minima a aerului in tevi egala cu 20m/secunda pentru particule uscate si 790 metri cubi/ora si viteza minima a aerului in tevi egala cu 28m/secunda pentru particule umede.