Masini de gaurit, scobit, mortezat

Informatii utile

Masini de gaurit, scobit, mortezat 

Masini de gaurit, scobit, mortezat

Procedeele de prelucrare a lemnului necesita multa atentie si indemanare din partea operatorului, pentru ca rezultatele sa multumeasca clientii si sa satisfaca nevoile acestora. Prelucrarea manuala necesita mai mult timp, implica aparitia unor defectiuni si o eficacitate slaba.
O prelucrare rapida si o productivitate maxima se obtin prin utilizarea masinilor de gaurit, scobit si mortezat, echipamente compacte si usor de utilizat atat de amatori, cat si de profesionisti, sigure si la preturi convenabile. Din oferta masinilor de gaurit, scobit si mortezat amintim masinile de frezat caneluri, masinile de gaurit balamale si masinile de gaurit simplu sau multiplu si mortezat.
Masinile manuale pentru frezat caneluri detin bancuri compacte, putand realiza canelare pentru rame foto, rame ferestre, pot freza cate doua canale paralele la o singura miscare. Sunt recomandate sa se utilizeze la asamblarea colturilor bancilor, balustrade, rame ferestre. Operatiunea de canelare este foarte facila cu aceste echipamente, usor de realizat, bucatile sunt fixate fara adezivi,manevrarea piesei este usoara, iar raportul cost-beneficiu este unul foarte bun. Masinile de gaurit balamale au un avans manual, pot fi deplasate dintr-un loc in altul, avand o constructie compacta si motoare puternice care asigura o operatiune de prelucrare rapida. La gaurirea pieselor care trebuiesc imbinate se folosesc masini de gaurit simplu sau multiplu, pentru a gauri rapid si eficient orice piesa din lemn.
Cele mai frecvent utilizate dintre masinile de gaurit, scobit si mortezat sunt cele de mortezat, echipate cu sisteme de rotatie, limitator si dispozitive de mortezat, banc de lucru care se poate extinde, stabil si cu rezistenta la torsiune.

In industria de prelucrare a lemnului o operatie importanta pentru realizarea produselor finite o reprezinta gaurirea lemnului.

Pentru realizarea diferitelor scobiri in piesele din lemn necesare pentru a permite efectuarea diferitelor imbinari sau inserarea diferitelor elemente precum balamale, manere, bolturi si altele sunt utilizate masini de gaurit, scobit si mortezat.

Gama de masini pentru gaurit, scobit si mortezat cuprinde: masini pentru frezat caneluri (masina canelat), masini de gaurit pentru balamale, masini de gaurit lemn, masini de gaurit multiplu (masina de gaurit multipla, masina gaurit multipla) si masini pentru mortezat (masina mortezat).

In ceea ce priveste masinile de frezare caneluri, acestea sunt echipate cu una sau mai multe freze (de obicei doua) ce realizeaza canale in coada de randunica in piesa de prelucrat.

O masina de frezat caneluri poate fi prevazuta cu sistem de actionare manual sau pneumatic (in cazul in care masina de canelat este echipata cu sistem pneumatic de actionare, operatiile de fixare a piesei de prelucrat, frezarea canelurilor si eliberarea piesei de prelucrat se realizeaza prin actionarea unei pedale de picior).

O masina de gaurit pentru balamale este prevazuta cu 3 axuri ce asigura frezarea orificiilor necesare pentru fixarea balamalelor de tip Bloom sau Grass.

In gama de masini pentru gaurit sunt incluse masini de mortezat dotate cu sisteme de fixare pentru dalta si mandrina pentru burghiu ideale pentru realizarea de morteze si a operatiilor de scobire lemn, acestea fiind denumite si masini de scobit sau masini cu dalta pentru scobituri.

O masina de scobit realizeaza operatia de gaurire cu ajutorul unei dalti a carei margini taie drept piesa de prelucrat, iar gaurirea in adancime este asigurata cu ajutorul burghiului. Aceasta masina pentru scobit poate fi utilizata si doar cu burghiul pentru realizarea de orificii rotunde.

In ceea ce priveste modelele de masini pentru gaurit multiplu (multibor), acestea sunt masini echipate cu mai multe axuri. O astfel de masina de gaurit multiplu (masina gaurit multiplu) permite atasarea mai multor mandrine facilitand operatia de gaurire lemn pentru realizarea simultana a mai multor gauri in piesa de prelucrat.

Modelele de masini de mortezat sunt echipate cu axuri orizontale pentru a gauri piesele de prelucrat pe lungimea lor.

O masina de mortezat este echipata cu o masa mobila care ii permite sa culiseze piesa de prelucrat pe axa de gaurire pana la cotele necesare.

realiza gauri pe lungime in piesele din lemn. Acestea sunt dotate cu sisteme de masa mobila ce permit fixarea piesei de gaurit cu ajutorul unor menghine si culisarea mesei pe cursa de gaurire.

Gama de masini de gaurit pentru lemn este recomandata, atat utilizatorilor amatori, cat si fabricilor de prelucrare a lemnului.

Holz Maschinen Romania (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect masina potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.