Masina de gaurit si mortezat lemn

Catalog produse

Disponibilitate

  Informatii utile

  Masina de gaurit si mortezat lemn 

  Masina de gaurit si mortezat lemn

  Masinile de gaurit lemnul sunt de 2 feluri: masini cu gaurire verticala si masini cu gaurire pe orizontala sau masini pentru mortezat.

  Aceste modele de echipamente, cu actionare pe orizontala sunt prevazute cu sisteme de masa mobila care ajuta la procesul de gaurire si la procesul de mortezare.

  Astfel de masini de gaurit sunt echipate cu capuri pentru gaurire care permit efectuarea procedeelor complexe de gaurire a pieselor din lemn.

  Masinile de gaurit orizontale pot fi echipate cu burghie de gaurire, si nu cu burghie cu dalta ca in cazul masinilor verticale, iar efectuarea mortezelor cu aceste utilaje se face urmand pasii:

  - se masoara si se face semn cu un creion pentru a delimita limitele mortezei

  - se introduce burghiul de gaurit in piesa pentru prelucrat prin avansul piesei perpendicular pe burghiu, se realizeaza astfel o gaura cu un diametru identic cu diametrul burghiului utilizat.

  - se opereaza masa mobila pentru a gauri gradual in lateral si in adancime pe piesa de prelucrat

  - se va slefui morteza daca e cazul

  Masinile de gaurit lemn cu actionare orizontala este raspandita pe piata de profil, aceste utilaje utilizandu-se la prelucrarea pieselor mari cu ajutorul meselor extensibile.

  Aceste modele de masini de gaurit sunt recomandate in operatiunile de gaurire si mortezare facute in atelierele de tamplarie, datorita productivitatii ridicate.