Masina de mortezat

Catalog produse

Disponibilitate

  Informatii utile

  Masina de mortezat 

  Masina de mortezat

  Masinile pentru mortezat sunt utilizate in prelucrarea lemnului, fiind asemanatoare preselor de gaurit si se folosesc la realizarea gaurilor rectangulare sau patrate in lemn.

  Masinile pentru mortezat sunt echipamente actionate, de regula, de motoare electrice si sunt folosite in procesul de mortezare cu ajutorul uneltelor taietoare care sunt coborate pe piesa de prelucrat care este fixata pe o suprafata de lucru.

  Spre deosebire de presele de perforat, masinile de mortezat conduc la realizarea gaurilor a caror margini sunt patrate, pe cand utilizarea preselor in acest proces nu duc la obtinerea unor astfel de margini.De aceea, se recomanda utilizarea masinilor de mortezat in realizarea gaurilor patrate cu magini drepte in piesa de prelucrat.

  Pentru obtinerea gaurilor patrate se utilizeaza masinile de mortezat, se folosesc doua unelte taietoare, un burghiu si o dalta ascutita.

  Burghiul va inlatura lemnul, in timp ce dalta va taia marginile. Masinile de mortezat orizontale sunt folosite la taierea mortezelor in piese mari si pentru taierea mortezelor de imbinare.

  Masinile de mortezat cu lant sunt utilaje mari care folosesc un lant taietor, care seamana cu un ferastrau panglica, si sunt utilizate la realizarea mortezelor in piesele mari.

  Masinile de mortezat caneluri sunt utilizate la frezarea orificiilor pentru balamale, placilor de fixare si insertiilor functionale decorative in usi si ferestre.

  Masinile de mortezat sunt recomandate la utilizarea in prelucrarea lemnului, fiind esentiale in atelierele profesioniste.

  Masina de mortezat este destinata prelucrarii suprafetelor plane, profilate, canalelor exterioare si interioare cu diferite forme ale generatoarei. Masa de lucru asigura o buna fixare si bazare a piesei de prelucrat. Mortezarea este o operatie caracteristica pentru prelucrarea in ateliere de reparatii si de scularie a pieselor mici, mijlocii si mari, productie de serie mica si individuala. Mortezarea se utilizeaza mai ales pentru prelucrarea contururilor interioare. La mortezare miscarea principala de aschiere este o translatie alternative, de regula intr-un plan vertical, executata de catre un cutit, in timp ce miscarea de avans este efectuata de un semifabricat, fiind o miscare intermitenta de translatie sau in unele cazuri de rotatie. Masina de mortezat, prin procedeul de prelucrare prin aschiere, se recomanda la prelucrarea de degrosare si semifinisare, a suprafetelor interioare si exterioare, in productia individuala si de serie mica. Masini de mortezat – se folosesc la fabricatia individuala si de serie mica pentru prelucrarea canalelor de pana in gauri, prelucrarea suprafetelor plane verticale si inclinate, contururi interioare ale cadrelor si ramelor, pentru executarea gaurilor patrate, dreptunghiulare sau de alte forme, diferite de cele rotunde.